Horgászrend

A Szűcsi Völgy-tó szabályai

a Szücsi Völgy-tavon és partján elvárt viselkedéshez

1. A tó területére engedély nélkül gépjárművel behajtani tilos!

2. Hangos beszéd, mások nyugalmának megzavarása tilos, az ilyen horgászt – vagy annak társaságát – halőreink távozásra szólítják fel!

3. A tó területén sátrat verni, kempingezni – a halőrrel való előzetes egyeztetés alapján – van lehetőség. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyeken szabad.

4. A horgászhelyen semmilyen építmény nem létesíthető, és a horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz ott nem hagyható / tárolható.

5. A növényzet irtása bármilyen formában TILOS!

6. A tó körüli létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartása kötelező!

7. A tóban fürdeni TILOS!

8. A csónakokban a dohányzás TILOS! Illetve a tóparton a cigarettacsikk szétdobálása szigorúan TILOS!

9. Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni vagy folytatni tilos, a horgászat során keletkező hulladékot a hulladékgyűjtőkben, térítés ellenében lehet elhelyezni. A horgászat befejezése után a horgászhelyeket tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni!

10. A horászat során keletkezett hulladék elhelyezésére van lehetőség a halőrház melletti szemetes konténerbebe, ennek ára 500 Ft (1,5 EUR ) / szemetes zsák, amit az érkezéskor igényelt jelölt szemetes zsákban lehetséges elhelyezni!(hozott szemeteszsákba gyűjtött szemetet a konténerbe rakni nem megengedett! )

11. Áramfejlesztó (agregátor) (maximum 2 KW)használata napkeltétől, napnyugtáig engedélyezett.

12. Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni.

13. Minden horgásznak kiemelt figyelmet kell fordítania a megfogott halak épségének megőrzésére, melyeket a halőrök folyamatosan ellenőriznek, és a nem megfelelő bánásmód észrevételekor a horgászt távozásra szólíthatják fel! Halat állva fényképezni szigorúan TILOS!

14. Horgászat 2 bottal megengedett! + opcionális lehetőség van a 3 botra!

15. Minden horgásznak kötelező a jó minőségű pontymatrac és sűrű szövésű meritő szák használata!

16. A kifogott halat a csónakba berakni szigorúan tilos! Partra hozni kizárólag a csónak mellett, lassú tempoban lehetséges.

17. Minden 15 kg feletti fogást azonnal köteles jelenteni a szolgálatban lévő halőrnek, addig kizárólag lebegő pontyzsákban (mérlegelő) zsákban lehet tartani. Hagyományos pontyzsák használata a tavon szigorúan tilos! Minden 15kg-nál nagyobb halat fényképezni csak a halőr vagy a tógazda jelenlétében lehet! A 15 kg alatti fogásokat a fotózás után azonnal vissza kell engedni (letárolni szigorúan tilos).

18. Saját csónak használható, emellett csónak bérlésére (2500 HUF/nap) – igény szerint – van lehetőség. A csónakot mindenki csak a saját felelősségére használja! Elektromos motor használata kötelező, belső égésű motor használata TILOS!

19. Minden beálláson 1 csónak használata kötelező!

20. Csónakból való etetés, behordás, engedélyezett. Halat fárasztani partrol tilos!

21. Etetőhajó használata tilos!

22. Nagyméretű, sűrű szövésű merítő szák és sebfertőtlenítő használata kötelező!

23. Fonott zsinór, leadcore, leader használata TILOS! Kivétel az előke és a főzsinor. Monofil előtét zsinór használata kötelező (min. 0,55 mm, min.15 méter).

24. Fix szereléket használni tilos! Lead clips tüske használata tilos! (ezt a halőrök folyamatosan elenőrizhetik)

25. Szakállas horog használata engedélyezett.

26. Az etetés bármilyen eszközzel megengedett. Az etetés helyét a horgászat megkezdésekor meg lehet jelölni, jelölésre azonban kizárólag markerúszó, H bója vagy mélyvizi bója használható, ettől eltérő bármilyen más jelölés TILOS. Dölőbója használata tilos!. A jelölést a horgászat végén el kell távolítani az etetett helyről.

27. A bójákkal jelzett kíméleti terület 20 méteres kőrzetében horgászni tilos! (8-9 es állás )

28. A szektor kijelőlő bóják 15 méteres közetében horgászni tilos!!!

29. Bojlis jeggyel csak békes halakra lehet horgászni. (kishallal csalizva ragadozó halakra horgászni TILOS!)

30. Etetni és csalizni kutyatáppal vagy macskatáppal szigorúan tilos! Magot csak főtt állapotban lehet használni. Az aktuális csali és etetési limitet betartani KÖTELEZŐ!

31. • Minden látogató a tó teljes területén a halőr vagy a tógazda kérésére köteles a gépjármű ellenőrzését biztosítani. A látogatók kötelesek a halőrök és a tógazda utasításait betartani. Bármilyen szabálysértés észlelése esetén a horgász haladéktalanul köteles a halőrt értesíteni. Bármilyen szabálysértés esetén a halőr felszólíthatja a személyt vagy személyeket az azonnali távozásra!

32. Látogatók fogadása napkeltétől-napnyugtáig lehetséges!

Kellemes időtöltést kívánunk a Szűcsi Völgy-tó partján!

Csörgő Tamás, Tógazda

Facebook